Κερατόκωνος

Σε προχωρημένα στάδια για την αντιμετώπιση και σταθεροποίηση του κερατόκωνου πιθανόν να χρειαστεί επέμβαση laser.

Στο κέντρο μας εφαρμόζεται η πιο σύγχρονη θεραπευτική μέθοδος με εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας τον παράγοντα ριβοφλαβίνη σε συνδυασμό με υπεριώδη ακτινοβολία UV-A δρούμε στον κερατοειδή με σκοπό την ενδυνάμωση και τη σταθεροποιησή του. Η μέθοδος στοχεύει στο να αποτραπεί η εξέλιξη του κερατοκώνου, είναι ανώδυνη και με συνολική διάρκεια που δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε το πιο εξελιγμένο μηχάνημα Avedro’s KXL System for Lasik Xtra and Accelerated Cross-linking PRK μέθοδος ταχείας διασύνδεσης κερατοειδούς ώστε εάν τα χαρακτηριστικά του κερατοειδή το επιτρέπουν, να συνδυαστεί το cross-linking με εξατομικευμένη φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή trans-PRK. Αυτό δίνει τη δυνατότητα πέρα από τη σταθεροποίηση του κερατοκώνου να βελτιωθεί και η όραση του ασθενή. Πρόκειται για την τελευταία τεχνική σταθεροποίησης της δομής του κερατοειδή για να σταματήσουμε την εξέλιξη και σε συνδυασμό με το Amaris Laser με 1050Hz EyeTracker να βελτιώσουμε την αρχιτεκτονική του κερατοειδή και συνεπώς την όραση του ασθενή.  Στην κλινική μας η διασύνδεση κερατοειδούς εφαρμόζεται για πάνω από 10 χρόνια σε εκατοντάδες ασθενείς και η πρώτη κλινική που λειτούργησε η ταχεία διασύνδεση κερατοειδούς. Με τη σμίλευση με λέιζερ μπορούμε να πετύχουμε την ομαλοποίηση της επιφάνειας του κερατοειδή δίνοντάς του ένα πιο φυσιολογικό σχήμα και να βελτιώσουμε έτσι την όραση του ασθενή.

Με την τομογραφία Sirius με τη σύνδεση με το Amaris Laser με 1050Hz Eye Tracker μπορούμε πλέον (η μοναδική κλινική στη Βόρειο Ελλάδα) να προσφέρουμε στους ασθενείς τα νέα προφίλ Θεραπείας Laser για τον κερατόκωνο που βασίζονται όχι μόνο στην τοπογραφία αλλά και ταυτόχρονα στην κυρτότητα και το πάχος του κερατοειδούς (του φακού του οφθαλμού στον οποίο εφαρμόζεται η θεραπεία). Η δυνατότητα αυτή αυξάνει την ασφάλεια και την ακρίβεια της επέμβασης.

Επίσης, εφαρμόζεται η εισαγωγή ενδοστρωματικών κερατοειδικών δακτυλίων ICRS – Intrastromal Corneal Ring Segments με τη χρήση του Femtosecond laser με σκοπό την ενίσχυση του κερατοειδή και την αναδιαμόρφωση της επιφάνειάς του. Οι δακτύλιοι έχουν πολύ μικρό μέγεθος, είναι πολύ καλά ανεκτοί και η διαδικασία τοποθέτησής τους είναι ανώδυνη.

LMVISION - Oφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη, Laser Mυωπία, Aστιγματισμός

Η μονάδα ιδρύθηκε το 2006 από τον Λεωνίδα Μαυρουδή και λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο “Πλατεία”, σε ένα εμβληματικό κτήριο με μεγάλη κοινωνική, επιχειρηματική και αρχιτεκτονική αναγνωρισιμότητα στη Βόρειο Ελλάδα, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους. Από το Μάρτιο του 2015 λειτουργεί ως ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ όπου παρέχονται διαγνωστικές, απεικονιστικές, κλινικές και χειρουργικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, με ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που συνεχώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται.