Λεωνίδας Μαυρουδής

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ LMVision

Ο Λεωνίδας Μαυρουδής μετά την αποφοίτησή του από το Αμερικανικό Κολλέγιο Anatolia φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Ειδικεύθηκε στην οφθαλμολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιο συγκεκριμένα στα νοσοκομεία Kent County Ophthalmic Hospital και Roy Harfitt Eye Unit του Λονδίνου. Παράλληλα συμμετείχε στις ειδικές κλινικές του διαβήτη και του γλαυκώματος στο Royal Eye Unit του St. ThomasHospital στο Λονδίνο.  Μετεκπαιδεύτηκε στη συνέχεια ως Clinical Research Fellow επί διετία αρχικά στο Kings College και στη συνέχεια στο ST. THOMASHOSPITAL.

Διετέλεσε επί 2ετία Visiting Surgeon πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό επεμβάσεων καταρράκτη και γλαυκώματος στο Kent Sussex Hospital του Λονδίνου.

Κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ασχολήθηκε με την κλινική έρευνα λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Ενδεικτικά, διετέλεσε συνεργάτης ερευνητής σε πρωτότυπες καθώς και συγκριτικές, πολυκεντρικές, διπλές τυφλές, πολυετείς μελέτες σχετικά με τη μελέτη της αιματικής ροής στο γλαύκωμα, στην θεραπεία της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, καθώς και στην 1η έρευνα παγκοσμίως σχετικά με τη διόρθωση του υπερμετρωπικού αστιγματισμού με Excimer Laser. Βραβεύτηκε με υποτροφία ARVO (Fellowship of American Glaucoma Research Foundation Association, Research in Vision and Ophthalmology).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2000, ίδρυσε την οφθαλμολογική μονάδα “Cornea εξειδικευμένη στη χειρουργική του καταρράκτη και τη διαθλαστική χειρουργική. Συγχρόνως, υπήρξε κύριος ερευνητής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα TELEOPHTHALMOLOGICAL SERVICES CITIZEN CENTERED APPLICATIONS στην A’ Οφθαλμολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2006 μετέφερε τις εγκαταστάσεις του διαθλαστικού κέντρου στο πιο σύγχρονο και εμβληματικό κτήριο της Θεσσαλονίκης, στο Εμπορικό και Επιχειρηματικό Κέντρο “ΠΛΑΤΕΙΑ” σε ιδιόκτητο χώρο 430 τετραγωνικών που διαθέτει ειδικές αίθουσες εξετάσεων και υπερσύγχρονα χειρουργεία με απόλυτα φίλτρα και νηματική ροή.

Από το 2001 βρίσκεται στην πρωτοκαθεδρία στη διαθλαστική χειρουργική και στη χειρουργική του καταρράκτη. Ενδεικτικά, για πρώτη φορά στη Βόρειο Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ελλάδα εφάρμοσε με επιτυχία:

-Τους τελευταίας γενιάς τριπλοεστιακούς τορικούς ενδοφακούς Panoptix για τη διόρθωση πρεσβυωπίας και αστιγματισμού.

-Την πρώτη στην Ελλάδα ένθεση τορικού αστιγματικoύ ενδοφακού στον καταρράκτη με Laser Marking χρησιμοποιώντας 6D Laser Tracker.

-Τους τριπλοεστιακούς ενδοφακούς Panoptix.

-Την πρώτη στην Ελλάδα επέμβαση καταρράκτη με τη χρήση “Μικροχειρουργικής με Ψηφιακή Τρισδιάστατη Απεικόνιση 3D με μεγάλη μεγέθυνση απο Οθόνη” απεικόνισης 3D Ingenuity (Alcon).

-Την αντιμετώπιση του κερατόκωνου με Avedro CXL Accelerated Cross Linking.

-Την πρώτη επέμβαση στην Ελλάδα με πολυεστιακούς ενδοφακούς Restor Toric για τη θεραπεία ταυτόχρονα, και με μια επέμβαση, πρεσβυωπίας υπερμετρωπίας και αστιγματισμού.

-Τους τορικούς ενδοφακούς Acrysof Toric για την ταυτόχρονη θεραπεία καταρράκτη και αστιγματισμού. ¨Εχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες επεμβάσεις καταρράκτη με ταυτόχρονη διόρθωση του αστιγματισμού στη Βόρειο Ελλάδα.

-Την πρώτη τοπογραφικά καθοδηγούμενη θεραπεία Laser opography Guided Laser Treatment) για τη διόρθωση σύνθετων ανωμαλιών της όρασης.

Παράλληλα, η Οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας έδωσε για πρώτη φορά στη Βόρειο Ελλάδα τη δυνατότητα πρόσβασης στους ασθενείς σε πρωτοποριακές θεραπείες:

Στο μοναδικό Laser διαθλαστικής χειρουργικής με 1050Hz Eye Tracker για τη μέγιστη ακρίβεια στη διόρθωση της μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού και πρεσβυωπίας.

Στην πρώτη αναίμακτη τρισδιάστατη υψηλής ανάλυσης αγγειογραφία AngioOCT και από τις πρώτες στην Ευρώπη για τη διάγνωση και θεραπεία του διαβήτη, γλαυκώματος, ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Στο πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα Vitreolysis Laser, από τα πρώτα στην Ευρώπη για τη θεραπεία ανωμαλιών του υαλοειδούς.

Στο μοναδικό στη Βόρειο Ελλάδα Micropulse 577 nm Laser για τη θεραπεία της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, της ηλικιακής εκφύλισης ωχράς, της κεντρικής ορώδους χορειοαμφιβληστροειδοπάθειας.

Στην πρώτη ολοκληρωμένη Wavelight Laser σουίτα που έδωσε τη δυνατότητα διόρθωσης όλων των διαθλαστικών ανωμαλιών ακόμη και μετά από θεραπεία με παλαιότερης γενιάς Laser.

Το πρώτο κέντρο στη Βόρειο Ελλάδα όπου εφαρμόστηκε η μελέτη υπολογισμού του ενδοφακού με laser για την επέμβαση καταρράκτη.

Η πρώτη εφαρμογή μελέτης του γλαυκώματος με τη χρήση 3D Laser Tomography.

Ο κ Μαυρουδής έχει συγγράψει πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά Οφθαλμολογίας διεθνούς φήμης, καθώς και πλήθος ανακοινώσεων σε συνέδρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.  Έχει λάβει μέρος στη συγγραφή βιβλίων και εγχειριδίων που χρησιμοποιούνται από πλήθος οφθαλμιάτρων ως βιβλία αναφοράς και είναι εκπαιδευτής σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συνέδρια.

Άρθρα του δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα pubmed.

Από το 2015 ίδρυσε την πρώτη Οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας LMVision στην οποία είναι διευθυντής και επιστημονικά υπεύθυνος. Η μονάδα LMVision είναι αυτή τη στιγμή η πιο σύγχρονα εξοπλισμένη κλινική με εξειδικευμένο προσωπικό για όλες τις παθήσεις της οφθαλμολογίας.

LMVISION - Oφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη, Laser Mυωπία, Aστιγματισμός

Η μονάδα ιδρύθηκε το 2006 από τον Λεωνίδα Μαυρουδή και λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο “Πλατεία”, σε ένα εμβληματικό κτήριο με μεγάλη κοινωνική, επιχειρηματική και αρχιτεκτονική αναγνωρισιμότητα στη Βόρειο Ελλάδα, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους. Από το Μάρτιο του 2015 λειτουργεί ως ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ όπου παρέχονται διαγνωστικές, απεικονιστικές, κλινικές και χειρουργικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, με ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που συνεχώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται.