Στη μονάδα μας λειτουργεί εξειδικευμένο τμήμα για την αντιμετώπιση των παθήσεων του αμφιβληστροειδή και της ωχράς κηλίδας.

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ) είναι η κύρια αιτία πτώσης της όρασης σε ηλικίες άνω των 50 ετών. Είναι μια πάθηση που προσβάλλει το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδή, το σημείο που εστιάζεται το φως και το οποίο ονομάζεται ωχρά κηλίδα. Η ωχρά κηλίδα είναι υπεύθυνη για την ευκρινή όραση, για τη διάκριση των λεπτομερειών και την αντίληψη των χρωμάτων. Οι ασθενείς με ΗΕΩ μπορεί να μην μπορούν να διακρίνουν καθαρά λεπτομέρειες τόσο μακριά όσο και κοντά, να παρουσιάζουν πτώση της οπτικής οξύτητας, να βλέπουν τις εικόνες παραμορφωμένες ή αλλοιωμένες (μεταμορφοψία) ή να έχουν σκοτώματα στο οπτικό τους πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα για την Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας εδώ.

Για τη διάγνωση αλλά και παρακολούθηση της ΗΕΩ χρησιμοποιείται στο κέντρο μας ειδικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει την έγχρωμη φωτογράφηση βυθού με ειδική high definition non mydriatic φωτογραφική κάμερα, ψηφιακή φλουοροαγγειογραφία με χρήση φλουοροσκεϊνης και τη σύγχρονη, τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατη αναίμακτη ANGIO-OCT αγγειογραφία, χωρίς την αναγκαιότητα πλέον για λήψη σκιαγραφικού με ένεση από τη φλέβα (Optical Coherence Tomography Angiography OptoVue).

Δείτε εδώ τον εξοπλισμό μας.

Επίσης λειτουργεί ειδικό τμήμα για αντιμετώπισης διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια παρουσιάζεται σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη και αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες τύφλωσης. Εμφανίζεται συνήθως μετά από 10-15 χρόνια νόσησης στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και πολύ νωρίτερα στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε τις αίθουσες μας: