Υπεύθυνος τμήματος Λεωνίδας Μαυρουδής

Στη σύγχρονη διαθλαστική επέμβαση καταρράκτη είναι δυνατή η ταυτόχρονη διόρθωση του καταρράκτη και όλων των διαθλαστικών ανωμαλιών της μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού και πρεσβυωπίας. Για να είναι δυνατή η ταυτόχρονη αυτή διόρθωση είναι απαραίτητο εκτός από την πολυετή μακροχρόνια εξειδίκευση του χειρουργού και η χρήση του πιο σύγχρονου εξοπλισμού σε όλα τα στάδια της κλινικής μελέτης (προ- και μετεγχειρητικά) και της χειρουργικής επέμβασης.

Η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας LMVision διαθέτει τον πιο πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό και μεταξύ άλλων:

-Την πιο προηγμένη Swept Source Laser βιομετρία, την πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα με δυνατότητα μέτρησης της πρόσθιας και οπίσθιας κερατοειδικής επιφάνειας (True Keratometry) Zeiss IOL Master 700. Η LMVision είναι η μόνη που διαθέτει ταυτόχρονα όλες τις Laser βιομετρίες IOL Master 700, IOL Master 4, Haag Streit Lenstar καθώς και 8 κερατομετρίες και τοπογραφίες κερατοειδούς και 3 βιομετρίες υπερήχων. Χωρίς τον εξοπλισμό αυτό είναι σχεδόν αδύνατη η τοποθέτηση τορικών και πολυεστιακών φακών με ακρίβεια.

-Πρωτοποριακό σύστημα Laser Marking χρησιμοποιώντας το Amaris Schwind με 1050Hz eye tracker σε σύνδεση με διαγνωστικό μηχάνημα Sirius Schwind για απόλυτη ακρίβεια στην ένθεση τορικού και πολυεστιακού ενδοφακού.

-Το πιο σύγχρονο μηχάνημα φακοθρυψίας “Alcon Centurion Vision System” με το πιο εξελιγμένο σύστημα “fluidics” καθώς και δυνατότητα πρόσθιας και οπίσθιας υαλοειδεκτομής.

-Το μοναδικό στη Βόρειο Ελλάδα μικροσκόπιο Haag Streit με δυνατότητα on-line OCT με Near ifra-red οπτικά για απόλυτη καθαρότητα στη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και υψηλής ανάλυσης ψηφιακό σύστημα.

Ο εξοπλισμός αυτός καθώς και η μακρά 20ετής χειρουργική εμπειρία του Διευθυντή του τμήματος Προσθίων Μορίων και Διαθλαστικής Χειρουργικής κ Λεωνίδα Μαυρουδή μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πιο δύσκολα και απαιτητικά περιστατικά καταρράκτη στην Ελλάδα.

Δείτε τον εξοπλισμό μας.

Διαβάστε περισσότερα για τον καταρράκτη εδώ.