Βλεφαροπλαστική

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική με τη μέθοδο  Plexr.

Τo Plexr αποτελεί την πιο προηγμένη, μη επεμβατική σύγχρονη μέθοδο αναίμακτης βλεφαροπλαστικής και θεραπείας των ατελειών του προσώπου.

Δρα σε συγκεκριμένη δερματική ζώνη εξαχνώνοντας επιλεκτικά τις επιφανειακές στιβάδες δέρματος. Το Plexr δημιουργεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο που μοιάζει με μικρό κεραυνό και εξαϋλώνοντας μόνο τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες. Συγχρόνως διεγείρεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη ανορθώνοντας το χαλαρωμένο δερματικό ιστό.

Αντίθετα με τις συμβατικές παλιές μεθόδους, ιστολογικές μελέτες δείχνουν ότι το Plexr δε δημιουργεί φλεγμονή στους γειτονικούς ιστούς μιας και η δράση του περιορίζεται από τα όρια της βασικής μεμβράνης του δέρματος. Δεν προκαλεί αιμορραγίες και νέκρωση ιστού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ασθενής να μπορεί να επιστρέψει κατευθείαν στις καθημερινές του δραστηριότητες φορώντας ειδική καλυπτική κρέμα και η επούλωση έρχεται σε διάστημα 1 εβδομάδας περίπου.

Δρα χωρις νυστέρι, χωρίς  χειρουργικές τομές και ουλές, χωρίς ράμματα, χωρίς σημάδια.

Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται?

Ενδείκνυται για άτομα που δεν επιθυμούν να μπούν κάτω από το χειρουργικό νυστέρι, αποφεύγοντας τις επιπλοκές και παρενέργειες ενός παρεμβατικού χειρουργείου, χωρίς να αλλοιώνεται το βλέμμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Εφαρμόζεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • βλεφαροχάλαση με περίσσεια λίπους
  • μορφώματα, θηλώματα, κύστεις, σπίλους, κοκκιώματα
  • δερματικές κηλίδες (κηλίδες ηλικίας)
  • ξανθελάσματα
  • χαλαζία
  • ρυτίδες (πόδι χήνας) και σακούλες κάτω από τα μάτια
  • ουλές ακμής
  • ουλές μετά απο συμβατική χειρουργική βλεφαροπλαστική
  • ασυμμετρίες βλεφάρων

Πως ακριβώς λειτουργεί τo Plexr;

Η αρχή της λειτουργίας του Plexr βασίζεται στην παραγωγή πλάσματος, προκαλώντας επιλεκτική εξάχνωση σε συγκεκριμένη δερματική ζώνη χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες. Συγχρόνως διεγείρεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη, ανορθώνοντας το χαλαρωμένο δερματικό ιστό.

Θα πονέσω;

Η μέθοδος είναι 100% ανώδυνη, αλλά χρησιμοποιείται τοπικά και ανασθητική κρέμα για να εξαλείψει ακόμη και την ελάχιστη δυσάρεστη αίσθηση. Μετά τη θεραπεία, μπορείτε να επιστρέψετε απευθείας στις δραστηριότητες σας, φορώντας ειδική καλυπτική κρέμα.

Πόσες επισκέψεις θα χρειαστώ;

Αυτό εξατομικευεται ανά περίπτωση. Συνήθως, η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 3 συνεδρίες των 15 λεπτών, με διαφορά ενός μήνα μεταξύ τους. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία είναι εμφανές περίπου το 30% του τελικού αποτελέσματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις πχ ουλών ή δερματικών κηλίδων μπορεί να χρειαστεί μία μόνο εφαρμογή της θεραπείας.

Υπάρχουν παρενέργειες ή επιπλοκές;

Σύγχρονες ιστολογικές μελέτες έδειξαν πως η εξάχνωση των επιφανειακών δερματικών στιβάδων δεν επηρεάζει τις βαθύτερες και τον υποκείμενο ιστό και κατά συνέπεια δεν προκαλεί επιπλοκές ή παρενέργειες. Το χαρακτηριστικό της μεθόδου είναι οτι δεν αλλοιώνει το βλέμμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ποιά τα πλεονεκτήματα σε σχέση με παλιές συμβατικές μεθόδους?

Αντίθετα με τις παλιές μεθόδους, το Plexr δε δημιουργεί φλεγμονή στους γύρω ιστούς μιας και η δράση του περιορίζεται στα όρια της βασικής μεμβράνης του δέρματος. Δεν προκαλεί αιμορραγίες, νέκρωση ιστού, εγκαύματα. Δεν χρησιμοποιούνται ράμματα, χειρουργικές τομές και ουλές. Δεν αλλοιώνει το βλέμμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική αποτελεί μια καινοτομία στον τομέα της χειρουργικής των βλεφάρων.

LMVISION - Oφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη, Laser Mυωπία, Aστιγματισμός

Η μονάδα ιδρύθηκε το 2006 από τον Λεωνίδα Μαυρουδή και λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο “Πλατεία”, σε ένα εμβληματικό κτήριο με μεγάλη κοινωνική, επιχειρηματική και αρχιτεκτονική αναγνωρισιμότητα στη Βόρειο Ελλάδα, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους. Από το Μάρτιο του 2015 λειτουργεί ως ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ όπου παρέχονται διαγνωστικές, απεικονιστικές, κλινικές και χειρουργικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, με ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που συνεχώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται.