Πρεσβυωπία

Η πρεσβυωπία, πέρα από τη χρήση των πρεσβυωπικών γυαλιών και των πολυεστιακών φακών επαφής, μπορεί να διορθωθεί με:

  • Πολυεστιακούς ενδοφακούς κατά την επέμβαση του καταρράκτη που επιτρέπουν ευκρινή όραση σε μακρινές, ενδιάμεσες και κοντινές αποστάσεις (δείτε περισσότερα εδώ).
  • Την τεχνική “monovision”, που επιτυγχάνεται είτε με χρήση διαθλαστικής χειρουργικής (laser), είτε με κατάλληλους ενδοφακούς (IOLs), κατά την οποία το ένα μάτι (επικρατές) διορθώνεται για να βλέπει καλά μακριά και το άλλο μάτι (μη επικρατές) διορθώνεται για να βλέπει καλά κοντά. Με αυτή την τεχνική μπορεί κάποιος να βλέπει καλά σε όλες τις αποστάσεις χωρίς γυαλιά.

LMVISION - Oφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη, Laser Mυωπία, Aστιγματισμός

Η μονάδα ιδρύθηκε το 2006 από τον Λεωνίδα Μαυρουδή και λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο “Πλατεία”, σε ένα εμβληματικό κτήριο με μεγάλη κοινωνική, επιχειρηματική και αρχιτεκτονική αναγνωρισιμότητα στη Βόρειο Ελλάδα, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους. Από το Μάρτιο του 2015 λειτουργεί ως ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ όπου παρέχονται διαγνωστικές, απεικονιστικές, κλινικές και χειρουργικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, με ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που συνεχώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται.