Νικολακόπουλος Αθανάσιος

Απόφοιτος Ε’ Λυκείου Θεσσαλονίκης.
Απόφοιτος με ΑΡΙΣΤΑ από την Ιατρική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ειδικότητα Οφθαλμολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Στρατιωτική θητεία και Αγροτικό στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.
Υποτροφία μετά από eξετάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου για μετεκπαίδευση στην Οφθαλμολογική χειρουργική στο Cambridge της Αγγλίας.
Εξειδίκευση επί 3ετία στις Παθήσεις και στη Χειρουργική του Αμφιβληστροειδούς στο Νοσοκομείο Addenbrooks Cambridge υπό τις οδηγίες του διάσημου χειρουργού John Scott συμμετέχοντας σε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων αποκολλήσεων αμφιβληστροειδούς, τραυμάτων, βιτρεκτομών σε παθήσεις ώχρας καθώς και σε επιπλοκές καταρράκτη και Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας.
Ακολούθησαν μετεκπαιδεύσεις σε ROTTERDAM της Ολλανδίας καθώς και στο Moorfields και St Thomas Hospital στο Λονδίνο της Μεγάλη Βρετανίας.
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, διορίστηκε στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης όπου και οργάνωσε το πρώτο τμήμα Χειρουργικής Αμφιβληστροειδούς.

Ίδρυσε το πρώτο Οφθαλμολογικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη με την ονομασία “ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ”.

Ακολούθως κατέλαβε μετά από κρίσεις, τη θέση του Δ/ντου της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Θεσσαλονίκης όπου και παρέμεινε για περισσότερο από 25 χρόνια. Παραιτήθηκε για να συνεχίσει στον ιδιωτικό τομέα όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Συνεργάζεται με την οφθαλμολογική κλινική LMVISION ως επιστημονικά υπεύθυνος του τμήματος Χειρουργικής του Αμφιβληστροειδή.

Έχει τεράστια χειρουργική εμπειρία, έχοντας πραγματοποιήσει και επιβλέψει ως εκπαιδευτής δεκάδες οφθαλμιάτρων, χιλιάδες επεμβάσεις καταρράκτη και αποκολλήσεων αμφιβληστροειδούς και ωχράς καθώς και εκατοντάδες εγχειρίσεις βαρέων τραυμάτων (περισσότερες από 410 επεμβάσεις αφαίρεσης ξένων σωμάτων).

Τιμήθηκε από τους συνάδελφους του με την 1η Προεδρία της Πανελλήνιας εταιρείας Αμφιβληστροειδούς όπου και οργάνωσε δυο Πανελλήνια συνέδρια παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Χειρουργική του Αμφιβληστροειδούς και της Ωχράς.

Αποτέλεσμα της πρωτοπορίας και εξειδίκευσης του ήταν η διεθνής αναγνώριση και η επαφή με τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρώτη Παγκόσμια Παρουσίαση σχετικά με την “Ανύψωση πεσμένων πυρήνων με βαρύ υγρό PFCL”, στο Παγκόσμιο Τραυματιολογικό της Γενεύης (ακολούθησαν προσκλήσεις στο MADRAS και στο HONG KONG για εκμάθηση της μεθόδου).

Πρώτη Παγκόσμια παρουσίαση σχετικά με την “Αμφίχειρη χειρουργική χωρίς υπερήχους πεσμένων στο υαλοειδές και παρεκτοπισμένων φακών” σε συνέδριο της Αμερικανικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας στη HAWAI.

Πρώτη Παγκόσμια Εφαρμογή “Μικροχειρουργικής Θρομβώσεων Αμφιβληστροειδούς” στο Παναμερικανικό συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο όπου και έλαβε το 1ο βραβείο του συνεδρίου.

Πρώτη Εφαρμογή στην Ελλάδα της “Χρήσης Υγρής Σιλικόνης Σε Ανεγχείρητες Αποκολλήσεις Αμφιβληστροειδούς με φωτογραφική επίδειξη πριν και μετά”.

Πρώτη Εφαρμογή “Ατραυματικής Χειρουργικής Αμφιβληστροειδούς ελάχιστης τομής χωρίς την χρήση ραμμάτων 25g” στην Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη (με παρουσίαση της τεχνικής σε ζωντανό χειρουργείο σε συνέδριο της Ομοσπονδίας 2004).

Πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα, από τις πρώτες παγκοσμίως της “Μικροχειρουργικής με Ψηφιακή Τρισδιάστατη Απεικόνιση 3D με μεγάλη μεγέθυνση απο Οθόνη” ιδιαίτερα χρήσιμη για οπές ωχράς και μεμβράνες το 2016. Ως αποτέλεσμα ήταν η ανάθεση του σχετικά με την οργάνωση σεμιναρίων για εκμάθηση της πρωτοποριακής αυτής τεχνικής, από την ευρωπαϊκή εταιρία “EURETINA” κατά την διάρκεια των ετησίων συνεδρίων της και η πρόσκληση σε πολλές χώρες για διαλέξεις σε χειρουργικές τεχνικές. Με αυτή τη σκέψη οργανώνει από το 2011 στη Θεσσαλονίκη ένα ετήσιο Σεμινάριο εκμάθησης Χειρουργικών τεχνικών σε τεχνητά μάτια, έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 300 οφθαλμιάτρους από 32 χώρες.

Τίτλοι – Βραβεία
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οφθαλμολογικών Εταιριών.
Πρόεδρος για 4 χρόνια της Πανελλήνιας Εταιρείας Αμφιβληστροειδούς (κατά τη διάρκεια της θητείας του οργάνωσε 4 Πανελλήνια Συνέδρια).
Πρόεδρος για τρεις συνεχείς θητείες της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (κατά τη διάρκεια της θητείας του οργάνωσε 3 Πανελλήνια Συνέδρια).
Πρόεδρος SOUTH EASTERN EUROPEAN SOCIETY
President of MEDITERRETINA CLUB SOCIETY
Visitor Professor of TORONTO UNIVERSITY
Honorary Professor of UNIVERSITY OF BUENOS EIRES
LUGANO UNIVERSITY ESASO PROF Ελβετια
RUMANIAN SOCIETY HONORARY MEMBER
SOUTH Eastern European SOCIETY BOARD MEMBER
ASRS INERNATIONAL
THESSALONIKI VITREORETINAL SUMMER SCHOOL ORGANISER

Βραβείο για Χειρουργική τεχνική για θρομβώσεις από την Αμερικανική Εταιρεία Χειρουργών στο συνέδριο του Σαν Φρανσίσκο στην Αμερική RECIPIENT OF ASRS BRETT BUTLER OSCAR AWORD

Βραβεία για χειρουργικές Τεχνικές σε οπές της ΩΧΡΑΣ από την EUROPEAN VITREORETINAL SOCIETY (EVRS)

Mediterretina society ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΩΧΡΑΣ

HELLEN KELLER AWORD Αμερικανική Εταιρεία Τραυματιολογίας Οφθαλμών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΑ

LUGANO ESASO Ελβετία
Floretina Italy
EURETINA PARIS 4 Παρουσιάσεις
Lausanne
POLAND ESASO ACADEMY
BSOS
SEEOS
RUMANIAN SOCIETY
EGYPTIAN RETINA
SOFIA BULGARIA
ARGENTINA BUENOS EIRES
10nt TVRS Θεσσαλονίκη
WORLD MEETING South Africa
TVRS OPEN DAY LM Thessaloniki
DIATHLASIS Thessaloniki
Πανελλήνιο Thessaloniki
ΟΕΒΕ Thessaloniki

LMVISION - Oφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη, Laser Mυωπία, Aστιγματισμός

Η μονάδα ιδρύθηκε το 2006 από τον Λεωνίδα Μαυρουδή και λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο “Πλατεία”, σε ένα εμβληματικό κτήριο με μεγάλη κοινωνική, επιχειρηματική και αρχιτεκτονική αναγνωρισιμότητα στη Βόρειο Ελλάδα, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους. Από το Μάρτιο του 2015 λειτουργεί ως ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ όπου παρέχονται διαγνωστικές, απεικονιστικές, κλινικές και χειρουργικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, με ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που συνεχώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται.