Πρεσβυωπία

Η πρεσβυωπία αποτελεί τη συχνότερη διαταραχή όρασης της μέσης ηλικίας. Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι θα παρουσιάζουν στη ζωή τους πρεσβυωπία σταδιακά μετά την ηλικία των 45 με 50 ετών, με συμπτώματα την αδυναμία εστίασης σε κοντινά σημεία, τη δυσκολία στην κοντινή όραση, την κόπωση και πονοκεφάλους μετά από λίγη ώρα διαβάσματος, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει καλός φωτισμός. Η πρεσβυωπία οφείλεται στο γεγονός ότι με την πάροδο της ηλικίας, ο φυσικός κρυσταλλοειδής φακός που βρίσκεται στο εσωτερικό του οφθαλμού σκληραίνει σταδιακά και έτσι δεν μπορεί να αλλάξει το σχήμα του ώστε να εστιάσει στα κοντινά αντικείμενα. Όσο περισσότερο σκληραίνει ο φακός αυτός τόσο πιο δύσκολο είναι να εστιάσει κανείς στα κοντινά αντικείμενα. Στην αρχή, η δυσκολία εστιάζεται στα μικρά γράμματα κατά την κοντινή ανάγνωση, σταδιακά όμως οι ασθενείς δεν μπορούν να διακρίνουν και μεγαλύτερα γράμματα ή δυσκολεύονται στον υπολογιστή και σε απλές καθημερινές λειτουργίες όπως στο φαγητό, στο μαγείρεμα κλπ.

Θεραπεύεται η πρεσβυωπία;

H διόρθωση της πρεσβυωπίας μπορεί τα επιτευχθεί με διάφορες μεθόδους και σε διαφορετικά ανατομικά επίπεδα όπως:

  • έμπροσθεν του οφθαλού (γυαλιά με απλούς φακούς, διπλοεστιακά, πολυεστιακά)
  • επί ή εντός του κερατοειδούς (φακοί επαφής, διαθλαστικές επεμβάσεις)
  • εντός του οφθαλμού (ενδοφακοί).

Η καθημερινή χρήση όμως των γυαλιών μπορεί λοιπόν να αποφευχθεί με έναν αριθμό χειρουργικών τεχνικών (δείτε περισσότερα), όπως το Presbyopic Laser και η ένθεση πολυεστιακών ενδοφακών. Οι τεχνολογίες αυτές χρησιμοποιούνται στο κέντρο μας εδώ και είκοσι χρόνια με επιτυχία και προσφέρουν ασφαλή και ακριβή αποτελέσματα.

LMVISION - Oφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη, Laser Mυωπία, Aστιγματισμός

Η μονάδα ιδρύθηκε το 2006 από τον Λεωνίδα Μαυρουδή και λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο “Πλατεία”, σε ένα εμβληματικό κτήριο με μεγάλη κοινωνική, επιχειρηματική και αρχιτεκτονική αναγνωρισιμότητα στη Βόρειο Ελλάδα, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους. Από το Μάρτιο του 2015 λειτουργεί ως ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ όπου παρέχονται διαγνωστικές, απεικονιστικές, κλινικές και χειρουργικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, με ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που συνεχώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται.