Τι πρέπει να περιμένω μετά από μία επέμβαση γλαυκώματος;

Είναι σημαντικό να καταστεί σαφές ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις γλαυκώματος δεν έχουν ως στόχο τη βελτίωση της όρασης.

Στόχος είναι να μειωθεί η πίεση των ματιών σε επίπεδο τέτοιο ώστε να διατηρηθεί το οπτικό πεδίο του ασθενούς. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, είναι απαραίτητες οι συχνές οφθαλμολογικές επισκέψεις μετά το χειρουργείο και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 1-2 μηνών.

Μερικά από τα συμπτώματα που ενδέχεται να εμφανιστούν μετά από μία χειρουργική επέμβαση γλαυκώματος είναι τα ακόλουθα:

· Θολή όραση

· Ερυθρότητα βολβού (κόκκινο μάτι)

· Οίδημα βλεφάρων

· Αίσθημα ξένου σώματος

Τις περισσότερες φορές η τοπική αγωγή με σταγόνες για την μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης θα τροποποιηθεί μετά το χειρουργείο. Ανάλογα με τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να σταματήσετε μία ή περισσότερες από τις σταγόνες γλαυκώματος. Επιπλέον, θα σας χορηγηθούν νέες σταγόνες για να επιταχυνθεί η ανάρρωση.

LMVISION - Oφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη, Laser Mυωπία, Aστιγματισμός

Η μονάδα ιδρύθηκε το 2006 από τον Λεωνίδα Μαυρουδή και λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο “Πλατεία”, σε ένα εμβληματικό κτήριο με μεγάλη κοινωνική, επιχειρηματική και αρχιτεκτονική αναγνωρισιμότητα στη Βόρειο Ελλάδα, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους. Από το Μάρτιο του 2015 λειτουργεί ως ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ όπου παρέχονται διαγνωστικές, απεικονιστικές, κλινικές και χειρουργικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, με ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που συνεχώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται.