Συστηματικά νοσήματα που απεικονίζονται στα μάτια.

Πώς ο οφθαλμίατρος μπορεί να «δει» παθήσεις που ακόμη δεν έχουν δώσει ενδείξεις;

«Καθρέφτης» της υγείας του σώματός μας είναι τα μάτια.

Πέρα από τη διαφύλαξη της καλής όρασης και της οπτικής λειτουργίας, η τακτική αξιολόγηση των ματιών μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη σωματική υγεία, καθώς τα μάτια αποτελούν «καθρέφτη» της κατάστασης των αγγείων, των νεύρων και του συνδετικού ιστού σε όλο το σώμα.

Στην πραγματικότητα, οι διαταραχές που μπορεί να εντοπίσει ο οφθαλμίατρος στα μάτια αποτελούν συχνά την πρώτη ένδειξη νόσου που έχει ήδη ή πρόκειται να αναπτυχθεί σε άλλο σημείο του σώματος.

Ποιές συστηματικές παθήσεις μπορεί να ανιχνευθούν με την εξέταση των ματιών;

Οφθαλμικά συμπτώματα δίνουν παθήσεις όπως :

Σακχαρώδης διαβήτης

Αρτηριακή υπέρταση

Υπερχοληστερολαιμία

Αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η Ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος

Αγγειακές παθήσεις

Νευρολογικές παθησεις όπως η Σκλήρυνση κατά πλάκας

Τοξικότητες από φάρμακα

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Θυρεοειδοπάθειες

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ασθενείς μας δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από αυτά, και η οφθαλμολογική εξέταση αποδεικνύεται σωτήρια!

LMVISION - Oφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη, Laser Mυωπία, Aστιγματισμός

Η μονάδα ιδρύθηκε το 2006 από τον Λεωνίδα Μαυρουδή και λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο “Πλατεία”, σε ένα εμβληματικό κτήριο με μεγάλη κοινωνική, επιχειρηματική και αρχιτεκτονική αναγνωρισιμότητα στη Βόρειο Ελλάδα, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους. Από το Μάρτιο του 2015 λειτουργεί ως ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ όπου παρέχονται διαγνωστικές, απεικονιστικές, κλινικές και χειρουργικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, με ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που συνεχώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται.