Ανάσπαση βλεφάρου!

Τι είναι?

Όταν το άνω βλέφαρο ανεβαίνει ή το κάτω κατεβαίνει περισσότερο από το αναμενόμενο στο κάθε άτομο, με αποτέλεσμα να φαίνεται διευρυμένη η βλεφαρική σχισμή. Παρατηρείται πιο συχνά στο άνω από ότι στο κάτω βλέφαρο και αφορά τον ανελκτήρα ή καθελκτήρα μύ του βλεφάρου(αντίστοιχα) και το μυ Μuller, μυς οι οποίοι συμμετέχουν στο άνοιγμα της βλεφαρικής σχισμής.

Τι συμπτώματα εμφανίζονται?

Η ανάσπαση του άνω βλεφάρου, η οποία είναι και πιο συχνή, έχει σαν αποτέλεσμα να ανέβει το άνω βλέφαρο και να δημιουργείται ένα «γουρλωμένο» βλέμμα προκαλώντας αισθητική μεταβολή της εικόνας του ασθενή. Συνοδεύεται από ξηρότητα του βολβού, έκθεση του κερατοειδή και ξηροφθαλμία.

Σε ποιες περιπτώσεις παρατηρείται?

Συνήθως προκαλείται σε συνδυασμό με παθήσεις του Θυρεοειδή Αδένα (Θυρεοειδική Οφθαλμοπάθεια). Λιγότερα συχνά παρατηρείται σε νευρολογικές παθήσεις (σύνδρομα όπως Parinaud ή Dorsal Midbrain), ή όγκους μέσα στον οφθαλμικό κόγχο.

LMVISION - Oφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη, Laser Mυωπία, Aστιγματισμός

Η μονάδα ιδρύθηκε το 2006 από τον Λεωνίδα Μαυρουδή και λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο “Πλατεία”, σε ένα εμβληματικό κτήριο με μεγάλη κοινωνική, επιχειρηματική και αρχιτεκτονική αναγνωρισιμότητα στη Βόρειο Ελλάδα, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους. Από το Μάρτιο του 2015 λειτουργεί ως ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ όπου παρέχονται διαγνωστικές, απεικονιστικές, κλινικές και χειρουργικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, με ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που συνεχώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται.